Изявленията на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин станаха

...
Изявленията на основателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин станаха
Коментари Харесай

След изявления на Пригожин Русия му образува дело за подбуждане към въоръжен метеж

Изявленията на създателя на частната военна компания  " Вагнер " Евгений Пригожин станаха съображение за формиране на наказателно дело за подбудителство към въоръжен бунт. Това оповестиха от съветския Национален комитет за битка с тероризма. Те приканиха Пригожин да спре противозаконните дейности, оповестява ТАСС.

„ Твърденията, публикувани от името на Евгений Пригожин, нямат съображение. Във връзка с тези изказвания ФСБ на Русия образува наказателно дело за апел към въоръжен протест. Ние настояваме за неотложно прекъсване на противозаконните дейности “, се споделя в изказването на Комитета.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели по-рано през днешния ден, че президентът Владимир Путин е бил осведомен за обстановката към Пригожин и се предприемат всички нужни ограничения. По-рано съветското Министерство на защитата назова погрешна информацията, публикувана в обществените мрежи за хипотетичния удар на съветските въоръжени сили по „ тиловите лагери на ЧВК „ Вагнер “.

Евгений Пригожин съобщи през днешния ден във видеозапис, публикуван в Телеграм, че нахлуването в Украйна е учредено на неистини от страна на Кремъл, съобщи Ройтерс.

" Нищо изключително не се случи на 24 февруари. Министерството на защитата се пробва да измами обществото, а президентът ни споделя някаква история за луда експанзия от страна на Украйна и по какъв начин те са се опитвали да ни атакуван дружно с цялото НАТО. Войната им трябваше, с цел да може Шойгу да стане маршал и да вземе втори орден на Герой на Русия. Войната не беше нужна за демилитаризация и денацификация на Украйна ", сподели Пригожин..

" Руската войска се изтегля в браншове на Запорожка и в Херсонска област, украинските въоръжени сили напредват ", сподели Пригожин във видео, оповестено в Телеграм от неговата пресслужба.

" Същото се случва и в Бахмут, врагът прониква все по-надълбоко в нашата защита ", съобщи предприемачът. 

" Няма никакъв надзор, няма военни триумфи на Москва ", добави Пригожин, съгласно който съветските военни " се къпят в кръв ".

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР